Вижте колко харчи новото Audi

Новият електрически всъдеход на Audi е вече в дилърската мрежа на марката, а експерти от Motor 1 изчислиха колко харчи автомобилът Audi e-tron в реални извънградски условия.

За целта те изминават разстояние от 360 километра предимно извънградско шофиране и изчисляват, че електромобилът харчи 19 кВт/100 км (5.26 км/кВтч).

Нашите изчисления пък показват (на база калкулатор на ЧЕЗ), че ако този електромобил се кара у нас и се зарежда от електропреносната мрежа в България, където цените на кВтч за дневна и нощна тарифа са 22 и 13 стотинки, съответно, то собственикът трябва да плаща по 4.18 лв. на 100 километра пробег, при зареждане на дневна тарифа.

Ако автомобилът се зарежда през нощта, то сумата намалява драстично и е равна приблизително на 2.50 лева. Излиза, че ако зареждате новото Audi e-tron през нощта, то финансовия еквивалент на разхода е равен на един литър бензин на сто километра пробег. За кола с мощност от 408 конски сили и реален автономен пробег от почти 500 километра, резултатите са впечатляващи.

Следвайте ни в социалните медии