Вижте колко струва Нова Година в зимните курорти

Зимните ни курорти трескаво се подготвят за посрещането на туристите за Нова година. В Банско почти всички места за настаняване вече са резервирани, има и запитвания в последния момент.

Българи, румънци, гърци и турци са резервирали новогодишната си ваканция още преди месеци.

„Тридневният пакет струва около 1500 лева. Има малка разлика, в зависимост от това дали е настаняване в двойна стая, в апартамент или в студио. Хотелът е абсолютно пълен, подготвили сме и хранителни изкушения за нашите гости, ще има цели прасенца, сьомга, цели пуйки и много други интересни неща”, обясни управител на хотел пред БТВ.

Семейство с две деца ще почива за около 3 000 лева, а преди дни в комплекса отвори врати детски кът за удобство на родителите с малки деца.Механите са многобройни, затова и винаги ще се намери маса за желаещите да празнуват извън стените на хотелите.

Банско основно се слави със своите механи и вкусната храна, която предлагат. Запазени са нашите традиции в готвенето, стари изпитани рецепти – посочва собственик на механа в града. Пистите вече са готови за сезона, оръдията за изкуствен сняг работят.

Капацитетът на хотелската база за Нова година в Пампорово също е зает на сто процента. Тук основно ще почиват българи, румънци, турци, гърци, руснаци и ирландци. Кувертите за празничната нощ варират от 100 до 200 лв. За скиорите са отворени шест писти, а дневната лифт карта е 62 лв. С нея може да се ползва 15% отстъпка за спа център.

В Пампорово празниците посрещат над 6000 души. Тридневен празничен пакет в петзвезден хотел в Пампорово излиза около 450 лв. на човек. Кувертите за празничната вечер варират от 100 до 200 лв., в зависимост от категорията на хотела.Антон Илиев, комплексен управител в Пампорово, обяснява, че гостите се посрещат с европейско меню, но се набляга и на родопските специалитети.

В празничната вечер звучат и родопски каба гайди, но има и богата парти програма с диджей.

Следвайте ни в социалните медии