Вижте кой е най-големият страх на мъжете в секса!

Дори и да не го признават, мъжете се страхуват от първата близост с нова партньорка, не по-малко от девойките, прохождащи в любовта. Какво е любовта? Отговорът е различен в зависимост от гледната точка, дали тя е на мъж или жена. Романтика, кино, разходка в парка на лунна светлина, семейство, деца – отговарят жените. В очите на мъжете ще забележите особен пламък – в съзнанието им се завихрят бурни любовни нощи със страстни партньорки.

Мечтите и реалността рядко се покриват.

Съществуват куп причини, поради които жената избягва или отлага първата сексуална нощ за по-нататък. Страхът, че мъжът срещу нея ще се възползва от слабостта й и ще избяга, различни морални норми, притеснения, свързани с фигурата, съмнения за избора или просто нерешителност. Всяка млада жена има поне десетина “оправдания” да отложи за неопределено време първата близост с нов приятел. Мъжете страстно желаят да се озоват в леглото на новата си приятелка, колкото се може по-бързо, но въпреки това сърцето им се терзае от страхове и тревоги.

Най-голямото и основно притеснение на всеки мъж в секса е страхът от провал.

Мисълта, че могат да се окажат неспособни в леглото, преследва неизменно силната половина на човечеството в мечтите й за телесни удоволствия. Всеки мъж е преживял поне една любовна нощ, запечатала се завинаги в съзнанието му с кодовото име “засечка”. При по-възрастните причината обикновено е свързана с годините, докато при по-младите провалът е от притеснения как ще се справят този път.

Всичко се случва между двама

Осем от десет случая на импотентност при мъжете са с психологическа основа. Все някога се случва мъжът да се провали в леглото като причините за фиаското са най-различни – физическа умора, превъзбуда или силен стрес, голяма доза алкохол. Като се прибави нетактичността на партньорката и негативната й реакция, съпроводена с язвителни забележки, напрежението между двамата се нагнетява още повече. А колко радост изпитва мъжът, когато достави удоволствие на своята любовница. Нейните страстни въздишки и стонове усилват още повече физическите му усещания. Ако той е искал да й подари разтърсваща любовна нощ, а в крайна сметка нищо не се получило, за което е иронизиран от нея, преживяването се превръща в психологическа травма. Към нея се добавя и тревогата дали тя няма да разкаже за случилото се на общите познати. По-страшното е, че споменът за провала ще продължава да нагнетява притеснения и при следващи любовни нощи с други жени. Възможно е и постоянно повторение на ситуацията по схемата “вълнение – засечка – насмешка”. Само 2-3 подобни случая са достатъчни да убедят мъжа в половото му “безсилие” и да го принудят да търси спасение в различни народни илачи за полова мощ и афродизиаци. А душевата рана не може да се излекува с лекарства, предназначени за физическото тяло. Несполучилият любовник има потребност от сериозен психоанализ при добър специалист. Сам не е в състояние да разбере и осмисли истинската причина за половото безсилие. Той е склонен да обвинява за провала си замърсената околна среда, непълноценното хранене, заболявания на половите органи и какво ли не. Доста често след подобен случай представителите на силния пол се затварят в себе си и престават да търсят женска компания. Не са малко интересните и привлекателни мъже, преживели сексуални “инциденти”, наранени жестоко от своите партньорки. Поради нанесената им психологическа травма те започват да избягват жените и в продължение на няколко години се лишават от полови контакти заради убеденост че не могат да задоволят сексуално жена.

Проблемът е плод на фантазията им, способна да превърне живота им в ад

За съжаление някои от мъжете, преживели провал в леглото, решават да търсят утеха в алкохола, с което още повече задълбочават проблема си и на физиологично ниво. В началото пиенето им помага да се отпуснат и да освободят напрежението. Скоро обаче те започват да заплащат със здравето си, за да си осигурят малко душевно спокойствие и за няколко минути да осъществят полов акт. При подобен начин на живот обаче, само за няколко години те наистина могат да загубят половата си функция.

Всичко е в нейните ръце

Идеалният вариант за решаване на проблема е да срещнат подходящата жена, която да подходи към тях с разбиране и да им помогне да върнат вярата в себе си и в потентността си. Вероятността за такава среща обаче не е толкова голяма. Покрай мъжа страдат и близките му и неговата временна партньорка. Сексуалната неудовлетвореност се превръща в неуправляема агресия срещу всички наоколо. А толкова много зависи от жената, която по-често избира лекия път – на упрека и унижението на така наречения “силен пол”.

Е, как да се държим, че любимия винаги да е уверен в способностите си?

Не крийте удоволствието, което ви даряват неговите постъпки, жестове и ласки. Налага се понякога да поемете развитието на нещата в свои ръце. Предложете му да пробвате нещо ново. Женската фантазия е надежден помощник в любовта и най-страстните изживявания. Секс на свещи, във ваната, в гората, еротичен масаж, източни техники, възбуждаща храна… Възможностите са неограничени.
Направете всичко, което ви подсказва интуицията. Въпреки това, не винаги е възможно да предпазите мъжа до вас от провал, но можете да му помогнете. Въоръжете се с търпение.

Следвайте ни в социалните медии