Вижте кои са най-честите травми през зимата

450 пациента са преминали през травматологията на “Пирогов” от петък досега, каза изпълнителният директор на лечебното заведение проф. Асен Балтов в ефира на БНТ.

Добрата новина е, че голяма част от снега в София вече се стопи и все още няма много хора пред травматологията на “Пирогов”. Не е било така обаче предишните дни. Предимно са пострадали възрастни хора.

“Доста натоварен беше уикендът. Общо преминалите през “Пирогов” са 1950 пациента, като от тях са приети 350. Травматологията е също доста натоварена – 450 пациента са преминали през трите дена. Най-много са били счупванията в областта на глезена. 20 операции са направени при пациенти със счупване при глезенната става през тези 3 дена. Общо са приети 75 възрастни и 15 деца”, “, каза проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”.

По думите му те са имали готовност да отворят и втори кабинет, както направиха в петък, но през почивните дни не се е наложило.

“Обичайно най-чести са травмите в областта на китката, а на второ място – счупванията в областта на глезена”, добави проф. Балтов.

Следвайте ни в социалните медии