Вижте кога се завръща топлото време

Преди обяд в петък валежите временно ще спрат и облачността за кратко ще се разкъса. След обяд отново на много места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса. През нощта срещу събота краткотрайни, в отделни райони интензивни превалявания и гръмотевици ще има на места в Източна България.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. След обяд и през нощта срещу събота на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 19 -22 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се задържи предимно облачно, по високите части и мъгливо. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Над 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа до умерен, по билата и временно силен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13, на 2000 метра – около 6 градуса.

В събота в източните и планинските райони все още ще има превалявания и гръмотевици, но от запад ще започне бързо подобрение на времето и повишение на температурите. В неделя вероятността за валежи е малка. Ще се затопли чувствително, максималните температури на места ще достигат 30-31 градуса.

Следвайте ни в социалните медии