Вижте какво са търсили най-много българите в Интернет през 2019 година

Месецът на равносметките продължава.

Какво е вълнувало българите най-много в интернет през вече изминаващата 2019 г.? Предстои да разберем.

Google публикува официалните си статистики, които показват кои са най-търсените думи в отделни категории в търсачката както в глобален мащаб, така и във всяка една държава по света.

Ето и каква е равносметката за България.

През 2019 г. изборите и здравните кризи са били темите, които най-много са вълнували населението.

Сред най-търсените термини в търсачката откриваме „Резултати от изборите в ЕС”, „Морбили”, „Африканска чума”, „Легионерска болест” и „Брекзит”.

Удивително, но факт – едно от най-търсените съкращения за 2019 г. е ЗМИП (Законът за мерките срещу изпирането на пари).

Що се отнася до интереса на българина към личности, там картината е изключително многообразна.

Най-търсената личност в България през търсачката на Google за 2019 г. е Папа Франциск. След него се нареждат Цветан Цветанов, Джени Суши, както и Димитър Маринов, Борис Бонев, Грета Тунберг, Беър Грилс.

Сред събитията, които най-много са развълнували българите, са Черният петък, изтичането на лични данни от НАП, пожарът в „Нотр Дам”, изборите за местна власт, както и церемонията по раздаването на наградите „Оскар”.

Титлата за най-търсен спортист отива при Григор Димитров, следван от Кубрат Пулев и Антъни Джошуа.

В категорията за музикални изпълнители попадат както български знаменитости, така и чуждестранни. Така до Ицо Хазарта, Папи Ханс и Милко Калайджиев стоят световните звезди Били Айлиш и Малума.

Футболният двубой България – Англия е водещ при спортните събития, където попада и вечното дерби Левски – ЦСКА, както и мачове от международните първенства.

Тенисът е друг спорт, по който българите са се увличали през 2019 г. Най-търсените турнири са били US Open, Wimbledon и Australian Open.

За първи път тази година разделът филмови продукции се оглавява от българско заглавие – „Доза щастие“, следван от блокбъстъри като „Аквамен“, „Жокера“ и „Отмъстителите: Краят“.

Следвайте ни в социалните медии