Вижте какво каза Бойко Борисов за проекта на Слави!

Ситуацията в Сливен е друг вид Констинбродска афера. Когато дойдат избори има щабове, които мислят каква мръсотия да се направи. За съжаление, много често им се получава. Така беше с Костинброд, Африканската чума, козичките, и т.н. Тя ни отне тогава между 6 и 10%. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в ефира на БТВ.

Той се обърна към хората и попита, какво държава ще прави децата ви, ако ги вземе? “Единственото, което го има е, че ако хванат родител, който изнасилва детето си или го пребива като куче, ако едно дете е хвърлено в калта и студа без грижа, но това и сега го има в закона. Това ли е правилното и хуманното? Как на нормално семейство ще му вземеш детето? Нито има такава стратегия, нито има такива действия, нито такъв план. За този случай е сезирана прокуратурата, ДАНС и службите. Ще ги хванат тези пастори“, увери Борисов. Той се отбеляза, че и в момента има малтретирани деца, които остават без защита от държавата, след подобни слухове.

“Дойдат ли избори насаждат истерии. Има служби и ще разследват кой стои зад всичко това. Това е безумно. Да си пускат децата в училище, да си учат. Та ние 50 000 повече деца вкарахме в клас. Нашата стратегия е да ги квалифицираме, да могат да работят и да се издържат”, припомни Борисов.

„Радваме се на много неща, които направихме. А Вие не се ли радвате, когато карате по Южната дъга, на фонтаните на НДК, на най-големия брутен вътрешен продукт в страната ни? Има някъде държава в света, където някой не иска да получи нещо повече. Всичко, което е поискано, е дадено“, подчерта министър-председателят на България.

“Никога не съм подвеждал медицинските сестри. С огромно уважение се отнасям към тях. В следващия бюджет ще дадем с 300 милиона повече за тях. В големите болници заплатите не са ниски. Задавам въпроса, защо толкова много години не са оправени заплатите, така както искаме, защо няколко пъти фалираха държавата? Сега, когато пари има – всички искат. Ако има по-добър модел, нека го предложат”, каза министър-председателят.

“Като приоритет, ние винаги отпускаме повече пари за сектора. Как се разпределят тези пари зависи от ръководствата на болниците. Два пъти повече пари даваме. Много болници трябваше да се ремонтират, медицинската апаратура беше стара. Огромни неща се свършиха“, подчерта Бойко Борисов. „Така ще бъдат разпределени 200-те милиона, че да се увеличат заплатите на медицинските специалисти“, обеща премиерът.

Борисов обобщи, че каквото обещае – го прави.

За новия политически проект на Слави Трифонов Борисов коментира. „Човешката глупост е безкрайна. 1300 години държава, основана от ханове и царе. Това го признават всички. Няма такава държава, защото всяка вечер в най-гледаното време да си презентираш партията и никой да не ти търси сметка, СЕМ да не го санкционира. На кой му е позволено подобно нещо? Нали се е държал политически неутрално. Сега нещата са честни. Той е умен човек и вижда откъде идва краха на политиците, дори най-обичаните и харесваните. Нека да видим кои ще са хората му. Тогава ореолът ще изчезне или силно ще бъде продупчен. Аз му пожелавам успех и вярвам, че играта ще е честна“, заяви Бойко Борисов.

За предизборната кампания, Бойко Борисов коментира: „Не се меся в изборите до този момент. Имаме много работа, която да свършим, а те се оправят добре. Фандъкова получим право сама да си избере екипа, кампанията и листата. Аз ще отида само на закриването на кампанията“, разкри той.

„На Евроизборите видях краха в очите и затова трябваше да се намеся. Апартаментгейт ни разби. Удари ни тежко репотационно. Трябваше да убедим хората, че това е случайно, а не стил. Резултатите показаха, че сме успели да ги убедим със 7%. Г-н Цветанов имаше функция в партията. Нито трябва да се надценява моята роля, нито на Цветанов, нито който и да е във всички избори. За пред публиката бива да сме артисти, но обликът на една партия не се гради на облика на един човек. След двете интервюта не ми липсва. Той изговори много глупости. Пожелавам му да му върви новия проект като на Слави Трифонов, но съм огорчен. Нека не ни дава оценки“, коментира премиерът на България във връзка с раздялата му с най-близкия му човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Битката в момента е в смесените райони между ГЕРБ и ДПС. Битката в София е завършила преди да започне. Не предопределям резултата, но г-жа Манолова нито има парламентарна група. Тя няма подкрепа, как ще си определя бюджета? Мисли си, че след това пак ще подвие опашка и ще дойде при мен. БСП са като кукувици в момента – те търсят къде да снесат едно яйчице. Нали са партия, защо нямат кандидат за кмет? Загуби достойно – не така. Много съм помагал на Манолова. Как може да каже, че съм я репресирал? Бъдете малко праведни“, призова той.

„Ако Фандъкова загуби изборите, това ще е за сметка на софиянци. Защото за града се направи толкова много. Когато дойдох на власт, София беше един загубен град. С какъв опит идват новите кандидати?“, чуди се премиерът Борисов.

Премиерът коментира и кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор. „Всички ние, когато Христо Иванов беше министър на правосъдието направихме така, че прокурорската гилдия да си избира ръководител, за да няма пряко вмешателство. Повече ни се искаше Бойко Найденов да бъде главен прокурор, защото с него бях работил. Сотир Цацаров го познавах повече като съдия. Той направи един добър мандат. Сега и с Иван Гешев работя добре. Политическите партии трябва да оставят прокурорите да си изберат, който си преценят“, категоричен е министър-председателят на България.

По повод скандала с терасите на бившия шеф на КПКОНПИ, Борисов заяви: „Пламен Георгиев работи добре, умен човек е. Аз поставих ултиматум, че ако не събори незаконната си тераса, ще го отзова. Да, много работа е свършил за държавата, има и много врагове. Не може такава тема да стои на вниманието ми с месеци. Така си го купил, но бутай незаконното и си гледай работата“.

Той коментира и конфликта между Турция и САЩ по повод намесата в Сирия. „Аз мога да чета между редовете. Турция се въоръжава в руско оръжие, за да не могат НАТО-вските системи да работят. Няма по-сложна ситуация от тази в региона ни сега“.

Следвайте ни в социалните медии