Вижте какви заплахи крие преждевременното смекчаване на противоепидемичните мерки

Германският всекидневник “Франкфуртер алгемайне цайтунг” коментира в редакционна статия днес опасностите от смекчаването на социалното дистанциране и други рестрикции прекалено рано в борбата с новия коронавирус, предаде ДПА.

“Да се омаловажи прибързано риска от коронавируса би било фатално. Експерти като Лотар Вилер (шеф на федералната агенция за контрол и превенция на заболяванията) многократно наблягаха на факта, че Германия е все още в началото на пандемията и далеч от края.

Засега възрастните и болните хора не може да бъдат защитени адекватно. Далеч не е ясно и какви дългосрочни ефекти ще има вирусът. А и кой знае как дългосрочната изолация ще се отрази на много от нас? Всички тези фактори трябва да бъдат част от уравнението, когато се преценява колко опасен е вирусът.

Със сигурност нещата изглеждат много по-добре в сравнение с положението само преди няколко седмици. Но да се мисли, че вече сме взели под контрол вируса, би било илюзия. Без ефективни ваксини или медикаменти коронавирусът е този, който ни контролира”, пише вестникът.

Следвайте ни в социалните медии