Вижте знаците, които разкриват, че някой от вашето обкръжение не ви харесва!

Попадали ли сте на фалшиви приятели? Може би ви се е случвало да мислите, че дадем човек ви е много близък и ви желае само доброто, а да се е оказало точно обратното. В живота често се случва така. Има хора, които изобщо не те харесва или пък ти завиждат за нещо. И често се маскират като твои „приятели“.

Способността да се разпознае фалшив приятел и да го разграничите от истинските-това са ценни житейски умения. Вижте кои са основните признаци, по които може да разпознаете, че някой ваш „приятел“ всъщност не ви харесва.

Те жадуват за внимание

Един фалшив човек винаги иска да бъде център на внимание. Той не само полага всички усилия, за да угоди на хората, но винаги се опива да изпъкне в компанията. Такъв човек ще се ядоса, ако вие изглеждате по-добре или се харесвате повече на хората. Ако сред приятелите ви има някой, който не позволява на другите и особено на теб да бъдеш под светлините на прожекторите, вероятно той е фалшив приятел. Ако получавате внимание, повече от него, знайте, че това го влудява, но ще стои близо до вас, защото така ще краде от вашето внимание.

Обичат да се показват

След като осъзна сериозността на това, което правиш, остави жена си да знае, че съжаляваш за тях. Извинението ти не трябва да е просто банално „Съжалявам“. Бъдете искрени извинения помагат да се възстанови доверието и да се поправи връзката с жена си.

Постоянно се показват и хвалят

Поради постоянната жажда за внимание, фалшивите хора се искат да са на показ и все се хвалят с нещо. Често нещата, с които искат да изпъкнат не са качества, а някакви дрехи, обувки, коли и подобни. Фалшивите хора залагат на материалното. Не ги обърквайте с тези, които наистина умеят много неща. Фалшивите приятели сякаш нарочно искат да изглеждат по-добри от вас, а всъщност осъзнават, че вие имате много повече качества.

Те клюкарстват през цялото време.

Всеки споделя някакви клюки с приятелите си. Но ако даден човек постоянно се бърка в живота на другите и говори лоши неща по техен адрес, това означава, че може би го правят и зад гърба ви. Те го правят, за да да отклонят негативно вниманието от себе си, защото не искат вие да видите истинската им същност.

Често ви критикуват

Приятелите трябва да бъдат искрени с вас и да ви дават добри съвети. Понякога може да ви кажат, че не сте постъпили правилно, но това ще е за ваше добро. Фалшивите приятели, обаче, често ще ви критикуват и то без причина.

За фалшивите хора е трудно да изразят възхвала или възхищение към другите, защото се страхуват да не останат на заден план.

Източник: lifetime.bg

Следвайте ни в социалните медии