Вижте в кои участъци спряха движението на влаковете заради снега

Движението на влаковете в страната в няколко участъка е прекъснато поради тежката метеорологична обстановка, довела до силни снегонавявания, паднали дървета и далекопроводни стълбове от електропреносната мрежа, в следствие на което е прекъснато захранването на контактната мрежа. Това съобщиха от БДЖ.

Към този момент е преустановено движението по направленията София-Мездра-София в участъците Зверино-Мездра, Лакатник-Елисейна и Реброво-Своге; Руска бяла-Враца; Копривщица-Антон; Стражица-Славяново; Червен бряг-Роман-Мездра; Самуил-Висока поляна-Хитрино.

Екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура” работят по разчистване и възстановяване на електрическото захранване в контактната мрежа в участъците с прекъснато движение.

Влаковете, които вече са заминали от началните си гари, но не могат да преминат в участъците на прекъснатото движение, престояват в различни гари, за да им бъде осигурено подаване на захранване за осигуряване на отопление във вагоните.

БДЖ се извинява на своите клиенти за създаденото им неудобство и прави всичко възможно за оперативно решаване на възникналите проблеми с движението на влаковете и за осигуряване на транспортното обслужване, въпреки усложнената метеорологична обстановка в страната.

Следвайте ни в социалните медии