Видове “токсичен” секс

Токсичните отношения буквално проникват и се отразяват в личния живот на всяка двойка, но не само в него. Те могат да окажат влияние и върху сексуалния живот на двама души. Ето как се отразяват тези отровни връзки в сексуално отношение:

Секс, когато не сте в настроение
В една здравословна връзка хората съвсем спокойно могат да кажат „не” и да не интимничат с партньора си в даден момент, просто защото не им се прави секс. Той от своя страна проявява разбиране, не ги принуждава, упреква и сравнява с предишните си отношения. Партньорите не трябва да приема тялото един на друг като вид стока и да ви карат да се чувствате зле, защото в даден момент не желаете да се отдадете на интимни ласки.

Ако не искате да правите секс, просто не го правете. Потърсете човек, който няма да ви изтощава емоционално, защото не сте в настроение за секс маратон всеки ден.

Сексът, който не ви доставя удоволствие
Ако само единият от двама ви получава удоволствие от секса, то това значи, че нещо не е наред. Не е нужно никой от вас да е жертва и да не се чувства комфортно и да не достига до удоволствие.

Такива жертви не се ценят, а и рано или късно и вие и тялото ви ще пожелаете своето. Всеки има нужди и желания. Важно е да можете да проведете честен и открит разговор с партньора си и да можете да му споделите какво ви притеснява, за да видите дали може да разрешите този проблем.

Секс, при който се чувствате емоционално несигурни
Уважението и комуникацията са много важни. Ако не си падате по душенето, белезниците или аналния секс, никой няма право да ви принуди да правите нещо такова. Всичко трябва да става доброволно и това е един от най-важните принципи в тези интимни мигове.

Когато започнете да възприемате партньора си като заплаха, независимо дали грубостта е морална или физическа, трудно отношенията ви могат да бъдат наречени здрави.

Секс, от който боли
Има много причини, поради които една жена може да почувства дискомфорт по време на секс – от здравословни проблеми, заради физиологията си до най-баналното дразнене на кожата. Все пак, ако почувствате болка по време на интимния акт, то е добре незабавно да спрете. Не се насилвайте да продължавате и не обвинявайте себе си, че сте разочаровали половинката си. В крайна сметка винаги има как да му доставите удоволствие по друг начин. Ако сте с правилния човек, той ще ви разбере, вместо да направи скандал от това. Двамата ще седнете и ще измислите решение на проблема.

Секс, при който се срамувате от тялото си
Тук не става въпрос за вашите собствени комплекси, а за нелепи коментари от страна на вашия партньор относно външния ви вид. Човек, който критикува тялото ви – размера на гърдите, таза, дупето или каквото и да е друго, не заслужава да ви вижда гола. Сексът предизвиква много емоции, но сред тях не трябва да има срам. Дори ако още не сте се научили да обичате тялото си, то това не значи, че трябва да допускате друг да не го уважава.

Секс, при който усещате физическа опасност
Ако искате мъжът да си сложи презерватив, то той просто трябва да го направи. Без хленчене, без извинения и пазарлъци. Здравето е най-важният аргумент, който трябва да имате, а извинението „Не ми е толкова хубаво с него” в случая не трябва да важи. Безопасният секс е най-важното нещо. Ако вече мислите за деца и сте заедно от много време, може да обсъдите алтернативата да забравите за предпазните средства.

Следвайте ни в социалните медии