Взрив и пожар в “Пирогов”, двама загинаха!

Взрив с последвал пожар в “Пирогов” уби двама пациенти от Второ вътрешно отделение.

Загиналите са мъже на 55 г. и на 68 г., близките им са уведомени, съобщи на място здравният министър Кирил Ананиев. Единият загинал е бил на кислород.

Инцидентът е станал около 4 сутринта тази сутрин. Взривът е избухнал от кислородната система в една от болничните стаи, а жертвите са били тежко болни. 15 души са обгазени, а други 32 пациенти са евакуирани от отделението.

Пожарът вече е погасен от огнеборците, които са се озовали в “Пирогов” светкавично и с 12 пожарни коли.

На мястото дойдоха вътрешният министър Младен Маринов и здравният министър Кирил Ананиев.

Сигналът за инцидента е получен в оперативния център на Столичната пожарна около 4 тази сутрин. Незабавно към мястото са изпратени осем пожарни екипа, аварийно-спасителен екип и автомеханични стълби, които успели да локализират и потушат огъня около 25 минути след избухването му.

В спешната болница има много пожарни екипи. По неофициална информация има пострадали пожарникари.

4 линейки на “Спешна помощ” са отишли на помощ на “Пирогов”, повикани от временно изпълняващия длъжността проф. Габровски, съобщи по NOVA говорителят й Катя Сунгарска. По думите й не се е наложило да помагат.

“Ние сме повикани, ако се наложи, ако трябва да бъдат прехвърлени някои от пострадалите в други лечебни заведения”, уточни Сунгарска.

Открита е гореща телефонна линия – 02/91 54 540, на която могат да се обаждат близките на пострадалите пациенти от Второ вътрешно отделение, съобщи проф. Габровски.

Следвайте ни в социалните медии