Веселин Марешки: Мисля да се кандидатирам за кмет на София

“Мисля лично да се кандидатирам за кмет на София, защото става интересно. Говори се вече за Мая Манолова, Слави Трифонов, Волен Сидеров. Основното обаче не е шоуто, а да се опитвам да работя за това хората да живеят по-добре.” Това заяви в студиото на bTV лидерът на “Воля” Веселин Марешки.

Хората ме познават добре покрай бензиностанциите и смятам, че мога да направя по-добра кампания от останалите, с която да убедя хората в столицата да ме подкрепят, добави бизнесменът.

Партийният лидер обясни, че вече са направили анализ на евроизборите и причините да кандидат на “Воля” да остане извън Европарламента.

Първата причина е отвращението на политическата система и неразбирането на европейските избори. Второ – че българите не можаха да разберат, че аз съм най-популярния политик, който няма да отида в ЕП, а ще си остана в България. И трето – така и не се научих как се печели циганската любов, как се продава българско граждани и как се харчат безразборно български пари, посочи Марешки и иронично уточни, че в момента е на курс във ВМРО точно с образователна цел.

Веселин Марешки смята, че прекалено голямо внимание се отделя на проблема с партийните субсидии, където става дума за няколко милиона лева, за да се отклони вниманието от милиардите, които ще се дадат за самолетите или в сделката за ЧЕЗ.

Що се отнася до връщането на надвзетите от партията пари, Марешки сподели, че няма представа колко са, но вероятно става дума за малка сума, защото те получават най-малката държавна субсидия и не разчитат на нея.

Лидерът на “Воля” определи като цинизмът предложението на БСП субсидията да бъде намалена на 5-6 лева, защото тези пари ще бъдат абсолютно недостатъчни за нормалната работа на една партия.

На въпрос на водещия той ли е предлагал на Цветан Цветанов да работи за неговата формация, Марешки нито потвърди, нито отрече.

“Цветан Цветанов се е доказвал като партиен организатор. Ние считаме, че на нас също ни трябват такива хора, като Цветанов. Защото повечето си стоят по кабинетите и не познават проблемите на хората. Мисля, че ГЕРБ, но и всяка друга партия, ще страда от липсата на човек като Цветанов.”

Следвайте ни в социалните медии