Вежди Рашидов: Една епоха си отиде

Трябва да гарантираме свободата на словото. Всеки има право на свобода на словото, не само медиите. Младите хора не знаят за онова време, когато нямахме свобода. Има разлика между свободата и свободията. Свободията е във фалшивите новини, а хората не могат да разпознават лъжата от истината. Това заяви председателят на Комисията по културата и медиите и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов в сутрешния блок на БНТ.

“Животът е низ от правила. Караме скъпи и бързи коли, но имаме ограничения на пътя. Така стоят нещата”, каза още той

“Рекламите в обществените медии трябва да се редуцират. Мисля, че Народното събрание трябва да избира генералните директорите на БНТ и БНР. Бюджетът на БНТ и БНР е недостатъчен. Трябва да изградим лостове, които да гарантират спокойствието на медиите. В Националната телевизия още има гарантаджии. С реформите вярвам, че ще дойде и по-голям бюджет за БНТ и БНР”, коментира Рашидов.

“Едни хора дават лоша информация за държавата, не сме последни в ранглистата за свободата на словото”, категоричен бе председателят на Комисията по култура и медии.

“Една епоха си отиде със смъртта на Стоянка Мутафова. Мутафова покри на 100 % понятието за талант. Един талант покри цял живот. Отидох да видя в болницата Стоянка, тя беше цялата в жици и тръбички, но стана от леглото и ме посрещна”, спомня си Рашидов.

Днес е поклонението пред Стоянка Мутафова. Вратите на Сатиричния театър ще бъдат отворени от 11:00 до 16:00 ч. за всеки, които иска да се прости с голямата актриса.

Следвайте ни в социалните медии