Васил Божков обяви големия победител за акциите на “Левски”

След като Васил Божков вчера пусна онлайн анкета кой да бъде новият собственик на “Левски”, тази сутрин той излезе с решение.

Във Фейсбук бизнесменът обяви, че акциите ще бъдат дадени на футболиста Наско Сираков.

Ето какво написа той в социалната мрежа:

“През януари предадохте ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, май месец го хвърлихте в задкулисието.

Слабият и объркан премиер Boyko Borissov, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб.

Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна.

Успех на „Левски“.”

Иначе в анкетата вчера се появиха различни имена като идеи за нов собственик, сред които Бойко Борисов, Делян Пеевски и други.

Сред най-интересните предложения, добавени от Фейсбук потребителите, бяха “кандидатурите” на: ЦСКА, Божинката, Кондьо, Бил Гейтс, Галена и т.н.

Припомняме, че 86,6% от акциите на “сините” в момента се намират на стадион “Георги Аспарухов”, а собственикът им е неясен. Те бяха джиросани на Бойко Борисов от притежателя им в последната година – Георги Попов, който е приближен до бизнесмена Васил Божков. Премиерът отказа да ги приеме.

В момента Божков и Попов се намират в Дубай, след като им бяха повдигнати обвинения от българската прокуратура. Всичко това се случва след промените в Закона за хазарта през януари, които засегнаха основния спонсор на клуба – компания за лотарийни игри, собственост на Божков.

Източник: gospodari.com

Следвайте ни в социалните медии