Валери Симеонов: Моят живот е свързан с хората с увереждания

Не желая да коментирам протеста на майките на деца с увреждания. Смятам, че първата фаза на протестите им беше успешна – подадох си оставката. По-важното е, че исканите от тях три законопроекта бяха приети. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Припомняме, че майките на деца с увреждания протестират срещу избора на Симеонов за заместник-председател на НС.

“Дали съм правилно разбран или не, не се знае. Използвам по-остри думи, но работя върху себе си. Наясно съм с болката на тези майки, защото моят живот е свързан с хората с увреждания. Обидно ми е, когато ме изкарват като звяр, който няма сетива. Дядо ми 15 години страдаше от Паркинсон, от които 6 години беше на легло. Баба ми се грижеше сама за него. Майка ми е с инсулт, на легло от 6 години. За това и не приемам покани за интервюта през уикенда – трябва да я извеждам, това е единственият шанс да види бял свят”, сподели още той.

“Не съжалявам, че съм изгубил вицепремиерския пост. Но сега постът е решен от колегите ми. Нямам нужда от постове, аз съм и успешен бизнесмен, доказала съм се. За мен постовете не са въпрос на чест”, коментира още Симеонов.

“Не съм този “Сатана”, за който ме описват. Чувах обиди “убиец”, слушах и реплики за майка ми. Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1”, допълни лидерът на НФСБ.

“До момента и преди политиката съм помогнал на много хора. Със собствени средства. Спасих българи в гръцки затвор, обвинени несправедливо. Платих на мъж от Ямбол ставите. Спасих слуха на малко дете, за да може да учи”, разкри Валери Симеонов.

Следвайте ни в социалните медии