България се обедини! Събраха над 260 хиляди лева за малката Калина за два дни

Хиляди българи се обединиха в една кауза, да помогнат на малката Калина, истинското цвете на Явор и Яна.

Само за два дни се събраха 260 000лв. по сметката на Калина.

Хиляди споделени публикации във Варна и страната, трогнаха нацията и започна събирането на сумата за операция на Калина.

Ето и това, което споделиха младите родители на Калина, Яна и Явор от Варна, които се борят за живота на малката си дъщеричка :

Здравейте, Добри Хора!

Не бихме искали да се запознаваме така, но сериозността на ситуацията ни го изисква. Ние се казваме Яна и Явор от град Варна и бихме искали да споделим нашата история с вас:

На 22 март се роди нашата първа прекрасна дъщеричка Калина. През първия месец от живота й всичко беше добре, тя се развиваше нормално, изглеждаше здрава и домът ни беше изпълнен с радост и трепет. Като родители за първи път ние нямахме търпение да прекарваме време тримата, да се забавляваме и да изучаваме света заедно – да се разхождаме, да катерим планини, да плуваме в морето… Но за съжаление тези наши мечти останаха на заден план.

Сега нашата единствена мечта е да спасим живота на детенцето ни!

Като всички бебета малката Калина разви жълтеница още през първите дни след раждането си. Никой обаче не подозираше, че това е признак за по-сериозен проблем.

На 28 април 2019, на Великден преди още да сме отбелязали празника, Калина получи вътрешен кръвоизлив и спешно ни приеха в болница “Света Марина“ във Варна. Кръвта й не се съсирваше в резултат на липсата на витамин К, стойностите на билирубин бяха твърде високи. Тези симптоми показваха, че нейният черен дроб и жлъчка не функционират правилно. Но причините за това можеше да са много…

Последваха множество изследвания: кръвни тестове, ехографии, скенери, ядрено-магнитен резонанс. От болница “Света Марина“ във Варна излязохме с пет предполагаеми тежки диагнози: Остра и подостра чернодробна недостатъчност; Неонатална холестаза; Кървене от ГИТ; Анемия; Дупликационна дуоденална киста; ДД Киста на холедоха; ДД Билиарна атрезия.

Изпратиха ни в София в болница “Пирогов“ с надеждата за оперативно лечение, което специалистите след много изследвания отново, прецениха, че не могат да извършат на място. Вероятната диагноза за тях беше: Атрезия (липса или запушване) на жлъчните пътища и бебе Калина беше насочена за активно наблюдение от детски гастроентеролог в „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ в София с оглед последваща чернодробна трансплантация.

И отново надежда: Операция Kasai в Хамбург, Германия, която обаче не направиха поради напредналата фиброза (III-IV степен) на черния дроб и невъзможност дробът да бъде спасен. От Хамбург се върнахме с диагноза: Цироза на черния дроб (Фиброза (III-IV степен) в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

Единствената алтернатива и надежда за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина, за която има много малко време. Операцията трябва да се направи до края на ЮЛИ, а сумата, която трябва да се заплати е 500 000 лв. Надяваме се с ВАША ПОМОЩ ДА УСПЕЕМ и да съберем необходимите средства в срок!

Въпреки сивия живот по многото болници, ежедневните изследвания, процедури, болка и системи, Калина е изпълнена с желание за живот и не се предава! Всеки ден тя ни дарява с безброй слънчеви усмивки, изучава ни със светлия си поглед, гука и ни говори по своя си начин и няма търпение да порасне.

Помогнете да спасим тази малка и чиста душа!

Помогнете да дарим бъдеще на бебе Калина!

Левова банкова сметка в Обединена Българска Банка (ОББ):

BG78UBBS80021083667140

BIC: UBBSBGSF

Бенефициент: Калина Яворова Сидерова

PayPal на майката: [email protected]

С огромна надежда в сърцата,

Яна и Явор

Facebook страница: https://www.facebook.com/BadeshteZaKalina/

Колеги и приятели на Яна и Явор организират благотворителен базар за Калина. На 8 юни между 11.00 и 15.00 ч. те ще бъдат на Фермерския базар в Mall Varna, а на 9 юни, неделя, от 11.00 до 18.00 ч. пред ФКЦ – Варна.

Следвайте ни в социалните медии