Българин намерен мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел

Българин е починал при загадъчни обстоятелства в Брюксел. 36-годишният Искрен Йорданов от Русе е бил намерен мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел.

Мъжът живеел в Германия, но заминал за Белгия при приятелка на 13 септември. Два дни по-късно говори с майка си по телефона за последно, след което повече връзка с него няма. На 20 септември семейството му в Русе е потърсено от полицията, за да ги уведомят, че Искрен е починал в Брюксел на територията на китайското посолство.

Информацията до българските власти е подадена от Интерпол, а всички опити на близките да получат още информация от посолството ни в Брюксел и външно министерство до момента са без резултат.

„В неделя вече започна да ми звъни и каза, че ще има страхотен проблем. После телефонът се изключи и край. Последно го чух в 7:30 ч. Оттогава вече никаква връзка, абсолютно никаква. Искам да разбера истината, да знам къде е тялото му, какво се е случило, какво е преживял”, каза майката на Искрен – Елка Дочева, пред bTV.

“Обясниха ми, че особеността на случая, че се развива в 4 държави това действие – България, Белгия, Германия и Китай – заради това, че е открит в гаража на китайското посолство. Всички се чудят как може той да е влязъл там, при условие, че защитата е страшно голяма, там не влизат случайни хора, всичко е много странно”, добави Илияна Йорданова – снаха на Искрен.

Вчера семейството се оплака, че от външното ни министерство и посолствата ни в Белгия и Германия не са им дали никаква информация.

От МВнР заявиха пред Dir.bg: „Министерството на външните работи и посолството ни в Белгия, където в Брюксел се е случил инцидентът, работят по случая още от момента, в който в МВнР от близки на починалото лице е получен сигналът – 20 септември 2019 г. Завеждащият Консулската ни служба в Брюксел е разговарял с близки на починалия и оказва пълно съдействие. Установен е контакт с местните власти, отправено е запитване към белгийската полиция за получаване на информация и изясняване на обстоятелствата около смъртта на българския гражданин. Към момента консулството ни в Брюксел очаква информация от белгийските власти по случая”.

Следвайте ни в социалните медии