Бръмбари изпушват в ушите на зрелостниците

Слушалки тип „бръмбари“ изпушват в ушите на зрелостниците при продължителна употреба. За това предупредиха продавачи на този вид шпионска техника, станала много популярна сред ученици и студенти по време матури, изпити и олимпиади. Проверка на „Монитор“ показа, че устройствата не са предназначени за голямо натоварване, а от продължително използване кабелите и батериите се нагряват.

Всяка година кандидат-студентите измислят все по-нови начини, за да минат между капките и да си спестят ученето на 94 произведения от 15 различни автори. Не всеки обаче си дава сметка, че джаджите за преписване крият опасност.

Един от най-разпространените начини за нелегално написване на отговора на въпросите е използването на слушалки тип „бръмбар“, които включват слушалка и микрофон, работещи с блутут връзка, чрез която се достига до верните отговори. Повечето от този вид продукти са с по 2 години гаранция, а в заглавията на офертите може да се види и че са незаглушими. Това, за което почти никой „търговец“ в онлайн пространството не предупреждава, е, че от нагряване устройството може да започне да пуши, а поради нискокачествените спойки кабелът да прекъсне.

Следвайте ни в социалните медии