Борисов се пусна как шофира офроуд (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов се пусна на живо как сам кара джипа на НСО, докато инспектира строителството на новата отсечка на АМ “Хемус”. По думите му до август месец ще бъде свършена работата.

Премиерът шофира Тойота, докато някои от неговите спътници снима с телефон. На кадрите се виждат огромните машини, които действат по изграждане на аутобана.

“На всички им е лесно, като се построи магистралата. Път през скалата, а после като отива в някое студио и кажат: Стига с тия магистрали, дайте да си говорим за фугите на Граф Игнатиев”, коментира премиерът. Той обясни на спътниците си, че вече са достигнали до Боаза.

“Вижте сега колко много хора се трудят. Тук се насипва, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2. Приятно е така, планина, ливади и гледаш как се ражда и пораства магистралата, а в същото време държавният дълг намалява”, бяха част от коментарите на Борисов.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов ще инспектира строежа на АМ “Хемус” днес. През април той направи символична първа копка на новия етап от трасето – 134-километровия участък между Боаза и пътя Велико Търново – Русе.

Отсечката трябва да бъде завършена през 2023 година. За изграждането ѝ държавата отдели 1 120 000 000 лева. Очакванията на кабинета са автомагистралата през Северна България да бъде окончателно готова през 2024 г., а пускането ѝ в експлоатация да увеличи брутния вътрешен продукт на страната с поне 10%.

Следвайте ни в социалните медии