Бойко Борисов: Продължаващите ни с “Фолксваген” преговори са се чули навсякъде по света!

България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Продължаващите ни с “Фолксваген” преговори са се чули навсякъде по света. България е прекрасна дестинация с много добри възможности и качество. Както “Фолксваген”, така и всички големи компании, освен изпълнителната им власт, имат бордове на директорите и стоят много сериозни хора. Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Южна Корея.

От думите на Борисов стана ясно още, че страната ни се надява и на инвестиции за суперкомпютри, акумулатори и батерии.

“Ние дойдохме, дадохме си нашите оферти, ако накрая се харесаме – ние и сега правим доста неща за “Хюндай”. Много добре познават България и интересът им е голям. Над 250 завода имат във всякакви области и “Дел”, и “Хюндай”, обясни той.

“Не само в машиностроенето, но и в туризма, спа туризма, минералните води. Трябваше да покажем, че продължаваме да имаме интерес по отношение на касооборотите, защото те растат. Целият завод за иновации беше с български знамена, надпис кого чакат и на полицейските коли – българско знаме. Така че да бъдем търпеливи, нещата ще станат”, каза още Борисов относно интереса на Южна Корея към България.

“Там всичко е ясно”, коментира лаконично Борисов случая с Полфрийман.

Министър-председателят Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан в корейското бойко изкуство таекуондо при посещението му в Световната централа по таекуондо в Сеул KUKKIWON.

За да заслужи степента Борисов, трябваше да строши дъска с юмрук.

KUKKIWON е официалната организация, която управлява дейностите по таекуондо и допринася за глобализацията на бойното изкуство. Основана е от правителството на Република Корея през 1972 г. и се намира под надзора на Министерството на културата, спорта и туризма.

Следвайте ни в социалните медии