Бойко Борисов иска да вдигне доходите с 10%

“Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва да бъде направен”, разпореди премиерът Бойко Борисов при днешната инспекция на строителните дейности по изграждането на АМ „Европа“.

„Трябва да се стартира незабавно. Чухте какво казват от немските заводи – разпродадени са всички парцели на индустриалната зона. Не само че не си отиват, но идват и още повече. Като дойдат и още по-големите заводи и тази магистрала ще отеснее, още преди да я построят“, каза премиерът Борисов, пише Банкеръ.

Премиерът провери строителството на трасето от магистрала „Европа“ в участъка Драгоман – Сливница. Проектът стартира в средата на месец май тази година, ще бъде завършен до 2021 година и се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“.

„След нас ще остане това. Всеки работник като си води децата ще им каже: „Аз съм го правил това!“, поколения ще знаят, че бащите им са работили тук“, посочи още Борисов по време на разговорите със строителите и работниците на АМ „Европа“. Премиерът бе категоричен, че при строителните дейности трябва да се опазва археологията и природата.

„Искам да вдигнем 10 процента доходите догодина, да дадем повече пари за медицинските сестри сега“, заяви Борисов и добави, че затова е важно възможно най-скоро да се реализират приходи и от тол системата, за да не се разчита само на готовите пари от приходните агенции.

В момента се работи или се извършват подготвителни дейности по двата участъка на магистрала „Европа“ – от ГКПП „Калотина“ до Драгоман и от Драгоман до Сливница.

През есента се очаква да стартират реалните строителни работи и по участъка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман.

Следвайте ни в социалните медии