Боже, пази България!

БАЦЕ И МАРИЙКА ПРИ АРМЕНЧЕТО ХЕКИМЯНЧО

Събирането на двамата в едно помещение – студио на бТВ – генерира опасност за Вселената, защото концентрацията на толкова интелект, култура, компетентност, морал, възпитание, честност и чар формира нещо подобно на Големия андронен колайдер (Large Hadron Collider) до Женева с неговите 10 000 учени от 100 страни, който може да ускори заредени йони и да ги сблъска помежду им с непредвидим чудовищен ефект.

Всички видяхме зелено сияние и навсякъде, където има телевизор, замириса на озон, сяра, пари, магистрали и търговищенски морски пристанища. А в студиото падна мазилката и се показаха дефектни кирпичени тухли.

Баце говорѝ за омразата, за превенцията (според него краденето, апартаментите с асансьори и къщите за гости са всъщност инструменти за превенция, громяща и разпиляваща корупцията, нейната мама), за Костинброд 2 сега с още повече фалшиви бюлетини за “мъртвите души”, за “ханъмата, дето ходи на един километър да си точи вода с кофите”, за хъбове и интерконектори, за вече Балканския поток, дето ще смени всички досегашни потоци, за вицепремиерката Марианка и за едни други “прекрасни подготвени гербаджии и гербаджийки”, и тук посочи Марийка до него, гледайки с едното око, както едно време при ВИС-2 и СИК, в десктопа на арменчето. И там той видя вестник, дето не е на неговия човек Шиши, представяте ли си, малееей!, и много се възмути, а ве как може!

Марийка пък, както винаги, приказва̀ бързо (тахилалия) и люто с щампи и клишета, и нищо не каза, както винаги, освен, че чака по Нова програма едни мизерни 9 милиарда евро за разпределяне от нея ясно за кого – за гербаджиите, но неясно за какво, каза и за безплатния безжичен интернет в гербаджийските общини (в Русе тя тържествено и предизборно го откри, ама него не знам що го няма на площада), говореше как всичко дължим на Баце, даже и имиджа на държавата, а бе, всичко, но не каза какъв е този имидж.

А ние си го знаем какъв е:

България е най-бедната, най-болната, най-корумпираната, най-покварената (по Bloomberg), най-нещастната, най-престъпната държава с най-голяма смъртност в света, с най-голяма емиграция, с най-много самоубийства, с най-ниска раждаемост, която е световен шампион (!) по намаляване и изчезване на населението, благодарение на гербаджиите, на такива като пожарникаря Баце от с. Банкя и филоложката Марийка от с. Хаджидимово, и на подобните на тях от БСП, ДПС, СДС, НДСВ, ВМРО и др.

Боже, пази България!

Автор: Академик Петър Петров

Следвайте ни в социалните медии