Безплатна почивка за социално слаби гърци

Във връзка с предстоящите парламентарни избори гръцкото министерство на финансите удължава срока за подаване на данъчна декларация и за разсрочено изплащане на задълженията към Агенцията по приходите.

Социалното министерство стартира програмата за безплатна почивка на социално слаби семейства. Промените засягат и българите, работещи в Гърция, предаде БНР.

Активизира се платформата за подаване на молби за безплатна почивка на работещи и безработни в Гърция. Социалната програма е на стойност 10 милиона евро и включва работещи с платени осигуровки минимум два месеца, както и за безработни, които получават помощи в Гърция.

Програмата включва и чужденци, които отговарят на условията. Ваучерите са валидни една година. Ако желаещите изберат островите, засегнати от бежанската вълна – Лесбос, Лерос, Самос, Хиос и Кос, имат право на десет безплатни нощувки. В останалата част на страната – до четири. Срок за подаване на молбите до 14-ти юни. Във връзка с предстоящите избори министерството на финансите удължава срока за подаване на годишни данъчни декларации до 29-ти юли.

Удължава се до края на месец септември срокът за включване в системата на 120 вноски за изплащане на задълженията към Агенцията по приходите. Данъчна декларация подават задължително и чужденците, които работят в Гърция или притежават недвижими имоти.

Следвайте ни в социалните медии