Бебе се роди 2 месеца след своя брат близнак

Италианка първо роди Алесандро на 24 декември м.г., а след това и Андреа на 22 февруари т.г., предаде Франс прес. Това е рядкост, когато става въпрос за близнаци, увериха от болница в Северна Италия, където са родени двете деца.

Четиридесетгодишната майка спешно била хоспитализирана през декември 2018 г. и родила Алесандро – преждевременно родено бебе с тегло 800 грама, появило се на бял свят след 24-седмична бременност. Благодарение на медицинския екип плацентата останала невредима и другият брат близнак продължил да расте в утробата на майка си. Сложният от медицинска гледна точка случай имал щастливка развързка, когато 60 дни по-късно се родил Андреа – бебе с тегло 3 кг, което се появило на бял свят след 33-седмична бременност.

“Майката и децата й се чувстват много добре, те ще бъдат изписани след няколко дни – заявиха от “Фондация за детето и майката” в град Монца, която стопанисва болницата. – За пръв път регистрираме подобно раждане на близнаци.”

“Колкото и да е парадоксално, двамата братя близнаци не са на една и съща възраст, а това ще създаде проблеми на административните служби, когато се издават актовете им за раждане”, отбеляза баща им.

Следвайте ни в социалните медии