Баща изнасилвал многократно 15-годишната си дъщеря в Разград?!

54-годишен мъж е бил привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Разград за сексуално насилие над дъщеря си, извършено като продължавано престъпление, както и за причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие.

Миналата нощ, след като употребил алкохол, 54-годишният Е. Г. нанесъл побой над 15-годишната си дъщеря. При разпита пострадалото дете разказало, че от декември миналата година до сега е било насилено от баща си четири пъти чрез сила и заплахи – продължавано престъпление по член 152, ал. 2, т. 1 и 2 от НК. Деянието се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

За причиняване на леката телесна повреда в условията на домашно насилие Районната прокуратура в Разград го обвинява и в престъпление по член 131, ал. 1, т. 5а от НК, което също се наказва с лишаване от свобода.

Въпреки че Е.Г. не е осъждан, прокуратурата иска да му бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, тъй като ако е на свобода, обвиняемият може да се укрие и да извърши престъпление.

Събраните до момента доказателства по делото водят до обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем.

Следвайте ни в социалните медии