Арестуваха трима българи, опитвали се да продадат момиче в Испания

Трима българи на възраст между 28 и 54 години са арестувани от Националната полиция на Испания за склоняване към проституция и незаконно задържане на 19-годишна жена в Мурсия, съобщи La opinion de Murcia.

Младата жена, която е умствено изостанала, е била докарана насилствено от България, за да проституира. Момичето е било принудено да поддържа сексуални отношения с много мъже, а заработеното е прибирано от тримата сводници, пише сайта на българите в Испания bulgaros.ovh.

Момичето, също български гражданин, е успяло да избяга от пленниците си и се е качила на влак за Аликанте, където потърсила помощ в полицейското управление на Националната полиция.

Тримата български граждани, мъж и две жени, са обвинени в трафик на хора и склоняване към проституция.

В процеса на разследването криминалистите установили, че тримата задържани са се опитали да продадат момичето за 700 евро на по-възрастен мъж, с когото е трябвало да се ожени.

Делото срещу тримата е гледано от Окръжния съд в Мурсия. Обвинението иска за М.И., който се смята за организатор на престъплението 14 години затвор и обезщетение от 18 000 евро, а за другите двама, които са били съучастници – 7 години и половина за всеки един.

Следвайте ни в социалните медии