Арестуваха жена, укривала бременността си за убийството на новородените си деца

Полицейските власти в испанския град Елче са аресутвали 30-годишна жена, обвинена в извършването на убийство на двете си новородени деца.

По информация на местните медии задържаната е криела бремеността си в продължение на всичките девет месеца, в резултат на което не е посещавала никакви консултации и състоянието на двете бебета никога не е било проследявано от лекарски екип. В деня, в който ѝ изтекли водите, тя се заключила в банята в дома на родителите си и започнала да ражда самостоятелно.

Чувайки стенанията на дъщеря им, родителите ѝ се опитали да влязат при нея, но вратата е била заключена. Накрая, когато съумели да разбият вратата, те я извели от дома, заедно с мъртвородените ѝ деца и я откарали в близката болница, където единствено била констатирана смъртта на близнаците.

Жената е останала под медицинско наблюдение, като от болницата са сигнализирали за случая полицията. Очаква се срещу нея да започне разследване и търсене на съдебна отговорност.

От медицинското заведение използваха възможността, за да припомнят, че проследяването на развитието на плода до неговото раждане е изключително важно при всяка една бременност, както и пряка отговорност на всяка една бъдеща майка.

Следвайте ни в социалните медии