Анди Руис нокаутира Антъни Джошуа! (Видео)

Антъни Джошуа сдаде световните си титли по бокс в тежка категория след сензационна загуба от родения в САЩ, но определящ себе си като мексиканец Анди Руис младши.

Британецът, който досега беше непобеден на професионалния ринг, беше свален от върха с технически нокаут в седмия рунд. Тогава реферът на ринга прекрати двубоя, след като Джошуа беше пратен във втори нокдаун за рунда и общо четвърти в срещата.

Руис е първият състезател от мексикански произход, който печели титлата в тежка категория. Двубоят се игра в легендарната зала “Медисън скуер гардън” в Ню Йорк пред 19 хиляди зрители и беше дебют за Джошуа в САЩ, информира Дневник.

Руис печели четири от титлите в тежка категория – Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова организация (IBO) и Международната боксова федерация (IBF). Той беше определен за съперник на Джошуа едва преди шест седмици, след като първоначалният опонент Джарел Милър беше уличен в употреба на допинг.

Съперникът на Джошуа беше осмиван заради външния си вид. На кантара теглото му беше 121 килограма, но Руис показа, че е в много добра форма и тотално надигра съперника си. Въпреки че американецът от мексикански произход беше с 10 см по-нисък от световния шампион, той скъсяваше дестанцията.

Победата на Руис е считана за най-голямата сензация в професионалния бокс от успеха на Бъстър Дъглас над Майк Тайсън с нокаут през 1990 г.

“Не знам какво се случи, беше уникален мач. Аз съм мексикански войн, имам мексиканска кръв в себе си и това ми позволи да спечеля. Исках да го атакувам, спазвах тактиката на моя треньор и нещата се получиха”, каза Руис след срещата.

Руис вече има 33 победи и само една загуба. Тя дойде в предишния му мач за титла (WBO), когато отстъпи след решение срещу Джоузеф Паркър.

За Джошуа загубата е първа в 23-ия му професионален мач. Той защитаваше титлите си за седми път от април 2016 г., когато взе първия си пояс IBF.

“Голямо уважение към Анди, аплодисменти за новия световен шампион. Той е голям боксьор, съжалявам, че подведох моите фенове. Ще се видим отново”, каза Джошуа малко след края на срещата.

Загубата проваля плановете на Джошуа, който отдавна говори за евентуална среща с Дионтей Уайлдър. Бронзовият бомбардировач държи най-ценния пояс в тежката категория – този на Световния боксов съвет (WBC). Наскоро Уайлдър защити титлата си със зрелищен нокаут в първия рунд. Британецът искаше да стане първият абсолютен световен шампион в тежката категория от Ленъкс Люис насам и да обедини поясите, но това ще се отложи.

Двубоят започна с опознаване между съперниците в първия рунд, като и Джошуа, и Руис бяха много пасивни. Британецът държеше дистанция, но и не се движеше много по ринга. Във втората част световният шампион все пак увеличи темпото и успя да пласира по-чистите удари, за да вземе рунда.

Руис понесе тежки удари, но показа, че е готов за големи неща в мача.

Третата част беше изключително драматична и белязана от три нокдауна. Джошуа свали съперника си много рано на пода, но Руис успя да се възстанови и на свой ред да тръгне в атака.

Американско-мексиканският боксьор беше много опасен с лявото си кроше и именно с него успя да свали Джошуа на пода повече от минута преди края на рунда. Шампионът не беше повалян от над две години, след като се би с Владимир Кличко, но този път показа признаци на слабост.

Руис не му даде шанс да се възстанови и в самия край на рунда го повали отново, пращайки го във втори нокдаун, но точно тогава удари и гонга, който спаси Джошуа.

Последва нов рунд в по-ниско темпо, който даде шанс на Джошуа да се възстанови, а в петия рунд за втори път частта беше присъдена на британеца, заради по-голямата му активност. След това носът на шампионът беше разкървавен, като от шестия рунд Руис отново започна да го притиска.

Седмият и последен рунд беше белязан от много активна игра на Руис, който даде индикации, че е готов да приключи двубоя. 2.33 минути преди края на рунда той свали Джошуа за трети път след серия от крошета и ляв прав, който проби гарда на британеца.

Джошуа продължи, но 1.58 минути преди ринга беше свален за четвърти път. Той опита да печели време, изплювайки предпазната си гума и отиде до въжетата, но не реагираше на думите на съдията, което принуди Майк Грифин да прекрати двубоя.

Преди прекратяването на двубоя Руис в картите на съдиите, като спечели четири от предходните шест рунда с общо 58 срещу 55 точки. Той щеше да запише две точки повече и в седмия рунд, ако беше завършен.

Следвайте ни в социалните медии