Ангел Джамбазки: Турският президент не ни е приятел

След новината, че притискана от нова криза, Турция ще пренасочи мигрантите към Европа, реакциите от българска страна не закъсня. Коментар имаше от страна на премиера. Не закъсня и коментарът на евродепутата Ангел Джамбазки, който е сериозен критик на Ердоган.

В пост във фейсбук евродепутатът посочи, че неизбежното се е случило, като има заплаха за националната ни сигурност.

“Ако това не е блъф, то може да означава и пряка заплаха за националната сигурност и териториална неприкосновеност на Република България. Тук вече “дюнерите на всеки ъгъл” и бурлеските с “приятеля Ердо” няма да минат. “Ердо” не ни е приятел, прочее. Не е бил, няма да бъде. Обяснението защо е в “Стратегическата дълбочина” на Давутоглу, ама е осемстотин страници, затова – надали. Трябва да защитим българската граница, териториална цялост и национална сигурност на Република България.С всички налични сили и средства”, коментира Джамбазки.

https://www.facebook.com/Djambazki.VMRO/posts/2240262256076459

И допълва: “Без глупотевини, без алабализми и розови словесни онанизми. Без лиготии и оправдаване с европейските, световни и вселенски началници. Всеки, който реши да премине незаконно държавната граница на Република България, трябва да разбере, че ще бъде спрян. И рискува да загуби живота си. На законно основание”.

На извънредно заседание на Министерския съвет днес премиерът Бойко Борисов отново напомни, че България и Турция са приятелски страни. Въпреки това обаче по границата ни е изпратена жандармерия. Министър-председателят каза, че правителстовот следи и ситуацията с влошената обстановка в Сирия. И обяви, че има данни за голямо струпване на мигранти край Одрин.

Следвайте ни в социалните медии