Ален Делон стана на 84! (Снимка+Видео!)

Днес големият френски актьор Ален Делон навършва 84 години. Близо 60 от тях той посвещава на киното. През това време името му е свързвано с талантлива актьорска игра, красота, сексапил, любов, изневери.

Какво обаче се крие зад сините очи и магнетичния поглед?

https://www.instagram.com/p/B2CWrpiHQmU/?utm_source=ig_embed

Добре премислени ходове и умело създаден образ.

Делон отказва да отиде в Холивуд и започва кариерата си във Франция. Големият пробив идва с филма „Под яркото слънце“, който е екранизация на романа на Патриша Хайсмит – „Талантливият мистър Рипли“ (филмът има нова адаптация през 1999 г. с участието на Мат Деймън). Тази лента донася на 25-годишния актьор приза за най-съблазнителния мъж в киното.

https://www.instagram.com/p/B2FhgvunXYC/?utm_source=ig_embed

60-те години на миналия век са едни от най-бурните в живота на Делон. Филмите с негово участие са изключително успешни. Красотата и темпераментът на актьора затвърждават статуса му, но той отхвърля предложенията за англоезични роли. Затова е боготворен навсякъде, но не и в Холивуд. До средата на 80-те години той се превръща в най-скъпо платения актьор във френската история.

Ален Делон става идол на хиляди хора по целия свят, а любовните му авантюри са все така обсъждани и до днес.

Връзката му с Роми Шнайдер е една от най-скандалните за своето време. Двамата се запознават на снимките на филма „Кристин“. Постепенно любовта се пренася и извън снимачния процес. През 1959 г. двамата вече са сгодени, а Шнайдер отива в Париж, за да бъде с Делон.

Любовта им е поставен на изпитание заради изневерите на актьора и не след дълго те прекратяват отношенията си. Шнайдер остава звезда във френските филми от 70-те години, но успехът ѝ е засенчен от нейния бурен личен живот. Тя се пристрастява към алкохола и успокоителните и на 29 май 1982 г. е намерена мъртва.

Делон обаче продължава напред с бурните връзки и успешната кариера – до 2017 г. той се снима в над 90 филма, когато обявява края на своята кариера. Тази година той получи наградата „Златна палма“ на кинофестивала в Кан. Призът му беше връчен като признание за цялостната му работа и кариера в киното.

Следвайте ни в социалните медии