Австралия тества ваксина против туберкулоза за борба с коронавируса!

Австралийски медици ще започнат тестове с ваксина срещу туберкулоза в опит да се преборят с коронавируса. Те са се присъединили към глобален тест за намиране на нетрадиционно решение, в който участват няколко държави.

Изпитанието на ваксината срещу Bacillus Calmette-Guerin (БЦЖ) ще бъдат включени 4 000 медицински специалисти от различни болници в Австралия, за да се види дали тя може да намали риска от COVID-19, заявиха изследователи от детския изследователски институт „Мърдок“ в Мелбърн, предава БГНЕС.

Въпреки че е разработена срещу туберкулоза, БЦЖ засилва имунитета. „Надяваме се да видим намаляване на разпространението и тежестта на симптомите на COVID-19 при здравните работници, ваксинирани с БЦЖ“, казва водещият изследовател Найджъл Къртис.

Изследването ще обхване 4 000 човека в рамките на бързо проследим процес, провеждан с одобрението на държавните и федералните здравни власти. Подобни изпитания се провеждат в няколко други страни, включително Холандия, Германия и Великобритания.

Очакванията са, че тестовете ще позволят да се види ефектът от ваксината срещу COVID-19 и да се помогне за запазването живота на медицинските работници, които са на първа линия срещу болестта. Подобряването на вродения имунитет срещу симптомите на коронавирус ще отнеме време, също както и разработването на специфична ваксина.

Следвайте ни в социалните медии