fbpx

Пътуването към морето ще е истински ад

247

Ударни ремонти по пътя за морето поне на пет места ще късат нервите на шофьорите до самото началото на летния туристически сезон, пише „Телеграф”. Целта е почти всички дейности да са свършили до лятото, съобщиха от пътната агенция.

До 1 юли ще продължат плановите ремонти по пътищата в Бургаска област, в това число и по трасетата към морските курорти. Най-критична се очертава отново отсечката Бургас-Слънчев бряг. През следващите два-три месеца там се очаква голямо натоварване и вероятно ежедневни задръствания заради ремонтни дейности по платното, които вече са започнали. В момента движението по пътя Слънчев бряг-Бургас в района на обхода на гр. Поморие от км. 222+289.41 до км. 224+962.32 по съществуващ път се осъществява с повишено внимание поради изграждане на второ пътно платно. Движението на МПС се организира в двете новоизградени платна, като скоростта на движение е намалена до 50 км/ч в участъците на съществуващите кръстовища. Според предварителните разчети ремонтите ще продължат до 1 юли, но не е изключено да продължат и след това.

В момента със средства от републиканския бюджет и фондовете на Европейския съюз се ремонтират близо 800 км. от републиканската пътна мрежа.

Основният ремонт на виадукт „Звездица” на АМ „Черно море” е в заключителен етап и предстои пускане на движението преди лятото. До началото на активния туристически сезон ще завършат ремонтите на съоръженията на АМ „Тракия”, заради които в момента е ограничено движението в платното за Бургас на виадуктите при 13-ти, 15-ти и 20-ти км. и моста над р. Елшишка. На обектите се работи изключително интензивно, включително в празничните и почивни дни, за да може предвидените дейности да завършат колкото се може по-скоро. За улеснение на трафика в края на работната седмица в петък и събота има две ленти за Бургас и една за София в участъците с ремонт, а в края на уикенда лентите съответно са две за София и една за Бургас.

На виадуктите се ремонтират пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, ще бъде положена нова асфалтова настилка, маркировка и монтирани нови предпазни парапети и мантинели. До края на тази година се предвижда да стартира ремонтът на виадуктите при 17-ти и 18-ти км. на АМ „Тракия” в посока София. Ремонтът ще започне през септември, за да не се възпрепятства пътуването през лятото.

Заради ремонтни дейности на АМ „Хемус” на територията на Софийска област е ограничено движението при виадуктите при 19-ти („Потоп”), 36-ти („Коренишки дол”), 37-ми и 51-ви км. и тръбата за София на тунел „Витиня”. Ремонтират се пътното платно и колоните на съоръженията. Ремонтът на съоръженията по АМ „Хемус” ще продължи и през лятото. До края на ноември се предвижда да приключи ремонтът на виадукт „Коренишки дол”, а през септември и обновяването на съоръжението при село Потоп.

Тръбата за София на тунел „Витиня” ще бъде модернизирана през цялото лято, като се очаква да е готова до края на годината. Ремонтът на над 10-километровата отсечка от магистралата в участъка Неофит Рилски-Девня трябва да приключи по план до 25 май.

Движението се извършва двупосочно в платното за Варна и скоростта е ограничена до 90 км/ч.

Ремонтът на част от Аспаруховия мост, който трябваше да започне през май, е отложен за есента, за да не пречи на туристическия сезон.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори