fbpx

Нов взрив в християнска църква в Шри Ланка!

153

Взрив е избухнал в църква в Шри Ланка, предават световните агенции. Експлозията е станала в християнски храм в столицата на азиатската островна държава. Бомбата е била заложена във ван и е избухнала, докато екип сапьори се е опитвал да я обезвреди. Според съобщенията хората от района са евакуирани.

На този етап не се съобщава за пострадали.

Припомняме, че полицията в Шри Ланка е открила 87 бомбени детонатора в столицата Коломбо, ден след поредицата от атаки срещу църкви и хотели, в които загинаха близо 300 души, предава AFP.

В изявление се казва, че полицията е открила детонаторите в автогара, като 12 от тях са били разпръснати на земята, а други 75 в близко разположено сметище. По-рано през деня властите на Шри Ланка обявиха въвеждането на извънредно положение от полунощ в понеделник в отговор на вълната от смъртоносни нападения в столицата Коломбо навръх Великден.

Специалните мерки се въвеждат, „за да се позволи на полицията и трите сили (армията, флота и Военновъздушните сили) да осигурят обществена сигурност“, се казва в изявление от президента на островната държава.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори