fbpx

Мълния порази къща в Баня!

Мълния порази къща в Баня, от удара и изгърмяха десетки уреди – телевизори, компютри, уредби. Потърпевшите са по улица „Васил Левски“ и пресечките в южния и край. Стихията се стовари вчера, пораженията станаха ясни окончателно днес.

Следобед в Баня за около 40 минути се изсипа обилен дъжд, но нямаше гръмотевици, разказаха живеещите на същата улица. Внезапно се появи огромно огнено кълбо – ярко и голямо като слънце, появата му бе съпроводена с оглушителен трясък.

Гърмът се е стоварил върху една от къщите на ул. „Васил Левски“. Той е пробил покрива, разцепил е на трески греда от покривната конструкция и е спукал стена, разказаха съседи на потърпевшия. Единият от комините е съборен. Потрошени са около 50 керемиди. Стопанинът бе свикал рано сутринта майстори да започнат ремонт.

Къщата е на младия мъж Георги Георгиев, който живее в София, родителите му Христо и Николина се грижат за имота. Вчера той бил с жена си в Баня, в момента на бурята били в дома на родителите си. По чудо от гърма не е възникнал пожар.

Видях огромно светещо кълбо в прозореца, после чух невероятен гръм, разказа жена, която живее на същата улица. Угасна телевизорът, веднага разбрах, че е изгърмял. Съседи също са пострадали – има изгорели компютри, телевизори, монитори, допълни жената. Хората смятат, че това е кълбовидна мълния, коментира жената – беше само един единствен гръм, а нанесе толкова щети, допълни тя.

Проливният дъжд напълни и избените и приземните етажи на няколко къщи по същата улица, има наводнени къщи по улица „Средец“, научи репортерът. Собствениците обаче не са търсили пожарната да отводнява, а са се справили без помощ.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x