fbpx

Мъж влачи куче с колата си из центъра на Пазарджик

Мъж от ромската махала в Пазарджик е завързал за теглича на колата си куче, след което го е влачил из центъра на града посред бял ден. Граждани са успели да спрат колата.

Възмутени граждани са заснели ситуацията и са подали сигнал в полицията. Снимките на раненото животно предизвикаха вълна от възмущение в социалните мрежи, пише novini.bg.

„Ние дойдохме веднага след сигнала. Бяха го обградили няколко мъже, които го бяха спрели с колите си. Беше извикана и полицията, която дойде след 20 минути. Кучето беше в окаяно състояние, с множество рани и оголен крак. Цялото беше в кръв”, разказа очевидец.

„Мъжът не искаше да каже абсолютно нищо. Твърдеше, че кучето било нахапало много хора. Животното беше в шок и мога да кажа, че беше кротко и социално и по никакъв начин не вярвам да е нападнало никой. Хора от квартала също казаха, че познават кучето и че е изключително добро. Животното е бездомно“, добави друг свидетел на инцидента.

„След прегледа при ветеринар си личеше, че кучето е системно малтретирано. Имаше стара травма на главата, удряно е с тежък предмет. Имаше и следи от дупки по лапите“, разкри очевидецът.

„Мъжът е задържан. Според наказателния кодекс подобен акт се счита за престъпление“, разкриха от ОДМВР-Пазарджик.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x