fbpx

Мощен детокс коктейл

За хора с нормално функциониращ стомашно-чревен тракт, които нямат стомашни заболявания, идеалната закуска е плод или шейк от плодове. Зелените шейкове са богати на антиоксиданти, витамини, минерали, противовъзпалителни вещества, фитонутриенти, фибри и вода.

Съставът на зелените шейкове включва и зелен пигмент – хлорофил, който има структура, която е много подобна на структурата на хемоглобина в нашата кръв. Фибра смутито помага на нашите черва да се изчистят във времето.

Смутитата са два вида:

Почистващите шейкове са смес от зеленчуци (спанак, маруля, кантарион, копър, магданоз, рукола и др.) С плодове. Хлорофилът в шейковете може да „забави“ действието на фруктоза, а нашият панкреас не е претоварен. Такива шейкове имат алкализиращ ефект.

Хранителните шейкове са смес от плодове и зеленчуци (без зелени). Такива шейкове подхранват телата ни с витамини и минерали. Не бива да смесвате много плодове, цитрусови плодове и ядки в един шейк, тъй като това може да доведе до ферментация. Всички шейкове се разбиват с конвенционален потапящ смесител с капацитет от 1000 вата или повече.

Шейк „Довиждане, целулит“

2 порции

5 минути

съставки:

Вода
(студена) 50-100 ml

Спанак
(листа) 50 g

Цвекло
(листа) 50 g

киви 1 брой

Краставици
(средно) 1 брой

Мента
(листа) 5 g

Приготвяне:

Кивито се обелва, нарязва се на едро и се поставя в купа на блендер.

Добавете нарязаните листа спанак, цвекло, мента, краставица и 50 ml вода.

Разбийте с блендер.

В края добавете останалата вода, разбъркайте.

Сервирайте веднага.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x