fbpx

Вижте 103-годишната спринтьорка по прякор „Урагана“ (видео)

Mного хора ще кажат, че спортът е здраве, но освен здраве, може да означава и дълголетие. Дълголетие, което не е само стареене за рекорд на Гинес, а е изпълнено с активност и наслада от живота.

Ако всичко това ви се струва почти невъзможно, днес ще ви срещнем със 103-годишната спринтьорка Джулия Хоукинс, по прякор „Урагана“.

Тя не само участва в състезания, но й поставя рекорди на 50 и 100 метра гладко бягане в нейната възрастова група.
Репортер на „New York Times“ се среща с тази истинска фурия, за да разбере някои от тайните на Джулия за страхотната форма, в която тя се намира.

Отговорите на дамата може и да ви изненадат, а може и да не са нищо ново за вас. Важното е, че явно са проверени с времето и си заслужава да опитаме да следваме съветите й.

Джулия е родена на 10 февруари 1916 година.

Днес тя живее в Батън Руж и се радва на 4 деца, 3 внуци и едно правнуче.

Била е омъжена 70 години за любовта на живота си. Двамата имат сватба по телефона, докато той участва във Втората световна война.

На колко години започва да се заминава с гладко бягане? Отговорът ще ви изненада. На 100.
Но преди това, спортът не й е чужд, тя се е практикува планинско колоездене.

„Станах прекалено стара, за да карам по хълмовете“, споделя Джулия. „Първият път, когато участвах в спринт, беше на 50 метра. Беше забавно и се влюбих в бягането.“

Дамата тренира, като тича близо до дома си, но не го прави всеки ден, а от време на време.

Самата Джулия предпочита да не я наричат „Урагана“. Определя себе си много повече кат любител на цветята и носи шапка с цветя дори по време на състезание.

Какво обича да прави Джулия, за да се поддържа във форма?

„Чета. Откакто имам проблеми с очите, слушам аудиокниги. Имам страхотни книги, които ми разказват чудни истории, на които се наслаждавам. Имам собствена земя, на която съм направила бонзай. Това ме ангажира. Трябва да го поливаш всеки ден. Обядвам с приятели. “

А какви са нейните съвети за нас?

„За да останете във форма, бъдете активни. Гледайте теглото ви да е в норма и правете упражнения. Имайте хобита, неща, които са ви интересни. Да имате интерес в различни дейности ви държи заети и поддържа ума.“

А за постиженията в живота Джулия е категорична.

„Най-много се гордея с децата и съпруга ми. Имах прекрасни неща в живота ми – внуците, правнука ми… Това са постиженията, които никой не може да подобри. А останалото, бягането… То е черешката на тортата“, споделя „Урагана“ Джулия и допълва: „Търсете вълшебните мигове. Винаги съм правила това в живота, мисля за вълшебствата, които се случват, като например изгревите и залезите, дъгите, птиците, музиката и милите думи на хората за мен.“

Със сигурност Джулия Хоукинс е вдъхновение за много хора и доказва, че никога не е късно не само да се занимаваш с това, което обичаш, но и да откриеш страстта си.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x