fbpx

Баща направи немислимото, за да спаси 17-годишната си дъщеря

17-годишно момиче от Северна Каролина, САЩ, се възстановява в болница, след като бе нападнато от акула. То е с тежки наранявания от ухапвания по краката и ръцете, съобщи Би Би Си.

Бащата на Пейдж Уинтър ударил акулата 5 пъти, за да освободи момичето от акулата. Пейдж е загубила някои от пръстите си и част от левия си крак. От болницата казват, че момичето е в добро общо състояние и че се надяват хората да продължат да уважават акулите в естествената им среда.

Инцидентът е станал в неделя следобед на плажа в Атлантик. Семейството благодари за подкрепата на общността. Местните хора започнали да крещят, когато видели акулата и момичето във водата, а после определили Чарли – бащата, който спасил живота на дъщеря си, като герой. Чарли е моряк, фелдшер и пожарникар.

„Въпреки неприятния инцидент, Пейдж остава непоколебим защитник на морския живот и животните, които живеят във водата. Тя желае хората да продължат да уважават акулите в тяхната среда и да ценят безопасността им“, се казва още в изявление на семейството. „Благодарение на хирурзите Пейдж все още е жива, въпреки че е загубила единия си крак. Може би в бъдеще ще се наложи трансплантация на ръката ѝ. Молете се за нея“, пише бабата на момичето във Фейсбук.

Открита е благотворителна сметка за Пейдж на страницата на GoFundMe. До момента са събрани 5000 долара. „Дъщеря ми все още е доста уморена, но не спира да се шегува с инцидента“, коментира майката на тийнейджърката – Марси. Все още не е установено какъв вид е акулата, нападнала Пейдж.

Миналия месец е забелязана група бели акули на около 32 километра от бреговете на Северна и Южна Каролина, включително шестте най-големи екземпляра, които учените наблюдават, посочва CBS News. Акулите мигрират на север от по-топлите води на Флорида през лятото всяка година. През 2018 година във Флорида имаше най-много атаки с акули – 16. В Северна Каролина, Хавай и Южна Каролина бяха регистрирани по три.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x